CivilEng בסיקור מיוחד: הכנס השמיני למנהלי פרויקטים בתחום ההנדסה

בתאריך 14 בנובמבר, 2016 נערך הכנס השמיני לניהול פרויקטים מטעם איגוד המהנדסים לבנייה ותשתיות. היה זה האירוע המקצועי והחברתי הגדול ביותר בענף הבנייה, והשתתפו בו כ-1,400 מנהלי פרויקטים, מהנדסים, אדריכלים, קבלנים, מתכננים, מודדים שותפים וכל העוסקים בתחום.

בכנס התקיימו למעלה מ-36 הרצאות מקצועיות ב-4 מסלולים שונים, בנושאים שונים ומגוונים, ובין היתר: תשתיות תחבורתיות, שיטות ההתקשרות, פרויקטים אורבאניים, משוואת איכות מול בטיחות, נושא רישוי והיתרים, טכנולוגיה וחדשנות, ומתן חשיפה לפרויקטים ייחודים בתחומם. ההרצאות והפאנלים נגעו בעולמות תוכן אשר נמצאים בקדמת העשייה של ענף הבנייה בישראל, אשר מתאים עצמו כל העת לתנאי השוק ולחידושים הטכנולוגיים בתחום במטרה להוביל שיפור מתמיד בתחום ניהול הפרויקטים.

הכנס איפשר למשתתפיו אפשרויות להתעדכן בנושאים החמים בענף, לשמוע את דעתם של המומחים בתחום, לראות פרצופים מוכרים ולהכיר פרצופים חדשים. התערוכה בכנס הציגה בפני המשתתפים את החידושים בענף הבנייה, טכנולוגיות וסטרטאפים החמים ביותר בענף.

צלם: רמי חכם

פאנל הפתיחה של הכנס בהנחייתו של מהנדס דני מריאן, יו"ר איגוד המהנדסים, ובהשתתפותם של המנכ"לים של החברות המובילות בארץ בתחומי הניהול והביצוע, והם: אדי קורן, שותף ומנכ"ל אפשטיין ניהול פרויקטים; גיא גבע, מנכ"ל וקסמן גוברין גבע; רוני סרי, מנכ"ל קבוצת גדיש ניהול פרויקטים; שי מרגולין, מנכ"ל אחים מרגולין הנדסה וייעוץ; ירון שורק, מנכ"ל אלקטרה בנייה ואלקטרה השקעות בע"מ; רונן גינזבורג, מנכ"ל דניה סיבוס; אהוד דנוך, מנכ"ל סולל בונה; גיל גבע, מנכ"ל תדהר. חברי הפאנל העלו נושאים כואבים, שההתמודדות עימם קשה ומורכבת. בין היתר, נושא הבטיחות באתרי בנייה: "המהנדסים בישראל לא לומדים בטיחות. אני סיימתי הנדסה בטכניון ולא למדתי בטיחות בחיים. תשאל כל מהנדס מהם חוקי הבטיחות – גם אם הוא סיים טכניון – הוא לא יודע", אמר רונן גינזבורג. "אם אנחנו רוצים לשפר את המהנדסים האלה בואו נעביר אותם קורס מנהלי עבודה. חינוך מייצרים דרך הוראה. בארצות הברית עובד לא יכול להיכנס לאתר בלי לעבור בחינה. זה מתחיל מחינוך של הפועלים. סרט של חמש דקות ולחתום על טופס זה לא מספיק".

מנכ"ל וקסמן גוברין, גיא גבע, ציין מצידו כי "יש נושא שמתעלמים ממנו וזה המשאבים. אי אפשר לקבל בטיחות בלי להקצות משאבים. אם זה לא בתמחור של הקבלן, זה לא יקרה. אם אתה חושב שבזמן העבודות אתה יכול לעצור את הקבלן ולבקש ממנו מערכת הגנה היקפית, זה לא יקרה. מנהלי עבודה צריכים להעלות את הדרישות בתחילת התהליך".

שי מרגולין, מנכ"ל אחים מרגולין, הצביע על בעיה נוספת. "מנהלי עבודה לא תמיד שולטים בעובדים שלהם. אנחנו רואים אנשים שאומרים להם לשים קסדה ואפוד זוהר ואחרי שמנהל העבודה מסובב את הגב הם עושים מה שהם רוצים, הם נתלים בלי ציוד - וזה לא עוזר". 

מיכל קרסני, מנכ"לית האיגוד מספרת כי השנה היה ביקוש מאוד גדול להרצות בכנס והרבה הרצאות לא נכנסו לתכנית: "במהלך העבודה על הכנס הוספנו עוד אולם בשביל לתת מענה לכל הנושאים. היה ברור לנו כל הדרך שחשוב להעלות על הבמה נושאים חשובים ומהותיים כמו בטיחות, אחריות, שיטות התקשרות, להציג פרויקטים נבחרים ולהביא את האנשים הבולטים במשק לדבר על תחום הרגולציה, הרישוי, ההיתרים וסוגיות על יחסי הגומלין בניהול הפרויקט. בכנס השנה הציגו למעלה מ-50 מציגים בתערוכה גדולה ומרשימה והביקורת על הנטוורקינג בתערוכה היה חיובי".

על המחבר
הוספת תגובה

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • כתובות דפי אינטרנט וכתובות דוא"ל הופכות אוטומטית לקישורים.
  • מעבר שורות ופסקאות מתבצע אוטומטית.
תגובות

אין תגובות

על המחבר

רק למשתמשים רשומים גישה מלאה לכל ישומי האתר !

על מנת ליהנות מכל הפיצ'רים והשירותים אותם אנו מציעים בפורטל החדש - מומלץ לבצע הרשמה קצרה ולנהל כרטיס אישי (ניתן גם באמצעות היוזר בפייסבוק).

ההרשמה והשימוש בתכני הפורטל ללא עלות !

הירשםהתחבר

לחצת על "סל המשרות"

רק למשתמשים רשומים גישה לסל המשרות

אנו ממליצים לכם להירשם או להתחבר לאתר כדי ליהנות ולייעל את תהליך חיפוש העבודה.

משתמש שאינו רשום רשאי לשלוח קורות חיים לכל משרה בנפרד.

חזרה ללוח הדרושים | הירשם | התחבר