משרדי ממשלה, רשויות ממשלתיות, חברות ממשלתיות, יחידות סמך, רשויות מקומיות ותאגידים מקומיים מחויבים, על פי חוק, לפרסם מכרזים לטובת קבלת שירותים או מוצרים. שוק המכרזים בישראל נאמד בסכומי עתק של מיליארדי שקלים בשנה.
התמודדות במכרזים הינה, ללא ספק, אחת מהאפשרויות המרכזיות של חברה לצמוח ולהשיג את יעדיה ומטרותיה. דריסת רגל בשוק המוסדי-ציבורי מאפשרת להרחיב את צבר העבודות הפוטנציאלי ובאופן זה מסייעת לצמיחת העסק.
רבים חוששים להתמודד במכרזים, מאחר ולעיניים בלתי מאומנות, עולם זה נראה כסבך בירוקרטי אחד גדול ובהתאם לכך נמענים מראש מלהשתתף ומפספסים הזדמנויות להתפתחות העסק. אמירות כגון "המכרז תפור" או "אני לא עומד בתנאי הסף" הינן דוגמאות לאופן שבו ספקים, קבלנים ונותני שירותים רבים מרימים ידיים ומדירים עצמם מראש מלהיכנס לעולם זה.
תחום המכרזים טומן בחובו פוטנציאל עסקי רב אולם הוא דורש התמחות וניסיון רב ועל מנת שנוכל להצטרף לשוק הזה אנו חייבים להבין את כללי המשחק!
הבנת כללי המשחק והאפשרויות הניצבות בפני המעוניינים להתמודד במכרזים, תפחית את החששות ותאפשר להם לעבור את המשוכה ולהפוך למתמודדים ראויים ולזכות במכרזים.
אז כיצד נערכים בצורה נכונה למכרז? כיצד לקרוא את המכרז? כיצד להימנע מטעויות ושגיאות קלאסיות? כיצד להגדיל את סיכויי הזכייה וכיצד לנהל נכון את החוזה?
קורס מעשי וייחודי זה יעניק למשתתפים ידע וכלים לצורך היערכות נכונה בהגשת המכרזים, כמו גם הבנה מעמיקה של כללי המשחק, וזאת על מנת להגדיל את סיכויי הזכייה ולשפר את אופן ניהול החוזה לאחריה.
מטרות הקורס
- היכרות מעמיקה עם "כללי המשחק" בתחום הגשת מכרזים וניהול חוזים
- ידע, כלים ושיטות לשיפור סיכויי הזכייה במכרזים
- כלים לניהול נכון ומיטבי של החוזה לאחר הזכייה
- זיהוי וניהול סיכונים והימנעות משגיאות וטעויות נפוצות
- דגשים למיקסום פוטנציאל הזכייה במכרז
נושאי לימוד
|
מפגש: |
1 |
נושא: |
היערכות נכונה להגשת מכרז |
מרצה: |
מירב פרץ הרמתי |
|
|||||
|
מפגש: |
2 |
נושא: |
היבטים משפטיים בהליכים מכרזיים |
מרצה: |
עו"ד טלי אילון |
|
|||||
|
מפגש: |
3 |
נושא: |
היבטים משפטיים – חלק ב' |
מרצה: |
עו"ד טלי אילון |
|
|||||
|
מפגש: |
4 |
נושא: |
תמחור מכרז |
מרצה: |
יובל שש |
|
|||||
|
מפגש: |
5 |
נושא: |
ניהול סיכונים חוזיים |
מרצה: |
סהר מזרחי |
|
ניהול סיכונים חוזיים דרך התנהלות אנושית ותקשורת בין מזמין עבודה-קבלן.
|
|||||
קהל יעד
מנכ"לים של חברות בנייה, עצמאיים, מנהלי פרויקטים בכירים בחברות יזמיות, חברות ניהול פרויקטים, אנשי מכרזים, אנשי רכש, יועצים משפטיים , סמנכ"לי כספים, מנהלי אזור, סמנכ"לים ומנכ"לים של חברות קבלניות, משרדי אדריכלים, משרדי תכנון, משרדי אבטחה ובקרת איכות ועוד.
ניהול מקצועי





























