פרטי האירוע
02/12/2013 - 19:00
כתובת:
זהזהזה גלריה לאדריכלות, האנגר 21 נמל תל אביב (ליד צומת ספרים)

אסתטיקה ירוקה. דיון על בניה ואדריכלות

במאה החולפת ידע עולם האדריכלות תמורות רבות אשר מהוות ביטוי ותוצאה לשינויים מרחיקי הלכת אותם עברו האנושות ואיתה כדור הארץ. המודרניזם, פוסט-מודרניזם, דקונסטרוקטיביזם, פרמטריזם ושאר האיז-מים הציגו בפני האדריכלים והציבור תפיסות תכנוניות וחברתיות שונות אשר מצאו את ביטויין בהצעתה של אסתטיקה ושפה עיצובית ייחודית לכל אחד. השלכותיהן של תפיסות אלה ניכרות בסביבתנו המקומית המיידית והגלובאלית, בבאוהאוס של תל-אביב, בבטון החשוף של באר-שבע, באבן הירושלמית, כמו גם בחליפות הזכוכית והאלומיניום של מגדלים וגורדי שחקים.

 

בשני העשורים האחרונים תופסת אדריכלות בת-קיימא, ואיתה הבניה הירוקה, מקום מרכזי בעולם האדריכלות, התכנון והבניה העכשווי. השפעותיה ניכרות בכל צדדי ומאפייני התכנון, העיצוב והבניה של הסביבה האנושית. אולם שלא כמו שאר הזרמים באדריכלות, אדריכלות ירוקה אינה מתאפיינת בתפיסה אסתטית ייחודית. לא רק זאת, אדריכלים ירוקים מתגאים לעיתים קרובות בהטמעתם של של עקרונות תכנון ירוק במבנים שונים ומגוונים, ובהיותם של מבנים ירוקים בלתי ניתנים להבחנה ממבנים 'רגילים'. ומאמץ רב מושקע בתכנונם של מבנים ירוקים על פי תכתיבי האסתטיקה המתאימים לתפיסות תכנוניות שונות.

 

האם יש אסתטיקה ירוקה? האם על אדריכלות ירוקה לפתח ולקדם תפיסה אסתטית ייחודית, או להיוותר תפיסה המתאימה עצמה לכל סגנון אדריכלי? ערב זה בה להציג מספר תפיסות ונקודות מבט לשאלה זו מפי אדריכלים העוסקים בתכנון בר-קיימא.

סדר הדוברים:

  • 19:00 התכנסות
  • 19:30 דברי פתיחה
  • 19:40 מבוא // אדריכל גיל פלד / eco-challenges
  • 19:50 ארבע דעות
  • אדריכלית היידי ארד
  • אדריכל ניר חן / חן אדריכלים NCA
  • אדריכל מייקל כספי / סטודיו Replanit
  • אדריכל אילן פיבקו
  • 20:50 פאנל דיון פתוח
  • 21:20 סיום משוער

 

למידע נוסף ולהרשמה באתר הגלריה לחצו כאן

 

סיווג
תחום:
סוג האירוע: