מתודת ה-BIM כבשה את חיינו בסערה ובזכותה, אחת המטרות שניתן להגדיר בתכנית הפרויקט היא הפקת כמויות מהמודל. לשם כך, עידו יודובסקי רקח לכם חמישה טיפים שיסייעו לכם בכל הקשור להפקת כמויות ממודל BIM.
עומר פרס, מקים בית הספר "כלנא" ומהנדס אזרחי שמכיר היטב את השטח, מסביר מדוע חשוב להכיר את השפה הרווחת באתר, את התרבות שממנה באים העובדים ואומר: "שפה היא כלי לגישור על פערים".
במדינה שבה בקושי יש חורף, כל אחד מאיתנו ישמח למרפסת שמאפשרת הנאה ממזג האוויר. לכן, שוחחנו עם מהנדס איליה נמירובסקי על האתגרים והדגשים שיש לקחת בחשבון במסגרת תהליך הוספת מרפסות למבנים קיימים.
אלפרן, מנהל פרויקט בחברת "יוסי אברהמי", עשה רילוקיישן לאילת. בראיון ל-CivilEng הוא מספר על ההתאקלמות בעיר ("מגיעים תוך 5 דק' הביתה"), על העבודה בשמש ("ממש לא נורא") ועל האתגרים המקצועיים ("יועצים מגיעים לכאן בטיסה")
שאלות רבות צצות ועולות בכל הקשור לרישום ורישוי מהנדסי מבנים (התמחות בקונסטרוקציה). מטרת המדריך המצורף היא לעשות סדר בתהליך הרישוי ולשפוך אור בכל הקשור לנושא זה.
עדכונים שוטפים להנהלה, הדרכות למנהלי הפרויקט ועבודה עם מערכת ידידותית למשתמש. נירדית קרן-פז, מנהלת בקרה תקציבית, עם טיפים חשובים שיסייעו על שמירת יעד התקציב.
כיצד מתייחסים אנשי הביצוע לבקשות הדיירים? מהי המשמעות של אי עמידה בלוחות זמנים? וכיצד מתאמים בין כל היועצים? סיגל דויטש, שעוסקת בתחום שינויי הדיירים למעלה מ-25 שנה, ענתה לנו על כל השאלות.
בניית הכבישים המואצת בארץ? "אסון לדורות". ההבדלים המנטליים בין קנדה לישראל? "הקנדים לא אוהבים לדבר בצורה ישירה אבל אני אומר להם את מה שאני חושב". מיקרוסימולציות? "כלי מדהים שחייב להשתלב בתחילתו של כל פרויקט תחבורה".
אלון וינברגר, מתכנן תחבורה ישראלי שחי ועובד בקנדה, מספר על החיים במדינת ענק, על ההבדלים בביצוע של פרויקטים ועל התשוקה לתחום התחבורה.
מדוע כדאי לשמור על סדר פעולות נכון בעת הסלילה? למה חשוב לפזר את החומר בצורה אחידה? ומהו המרשל? דורי אלקלעי, שמתמחה בעבודה עם אספלט, מספק לכם 5 טיפים חשובים לעבודה נכונה עם החומר.