הושקה תוכנית לאומית לפיתוח טכנולוגיות בנייה - כוללת מדפסת תלת-ממד ומציאות רבודה

הושקה תוכנית לאומית חדשה לפיתוח טכנולוגיות בתחום הבנייה. בין המיזמים מדפסת תלת ממד ואפליקציה של מציאות רבודה, שתראה למנהל האתר כיצד יראה המבנה. התוכנית היא יוזמה של חברת SOSA בשיתוף משרד הבינוי, משרד הכלכלה והתאחדות בוני הארץ.

"ענף הבנייה הוא כ-130 מיליארד שקל בשנה והוא צריך לגדול בכ-30% במהלך חמש השנים הקרובות" כך אמר שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן בכנס השקת מיזם החדשנות הלאומי בתחום טכנולוגיות הבנייה.

לדברי השר כהן, "היקף התחלות הבנייה הנוכחי משמר את הפער שבין הביקוש להיצע. ענף הבנייה מגלגל כ-130 מיליארד שקל בשנה והוא צריך לגדול בכ-30% במהלך חמש השנים הקרובות ולכן האתגרים גדולים. בתחילת השנה הקצינו 52 מיליון שקל לטובת קידום התיעוש בבנייה וצפויה השקעה של עד 300 מיליון דולר בשנה הקרובה על ידי חברה בינלאומית נוספת ואין סיבה שחברות ישראליות לא יעשו את זה. יש למיזם הזה תמיכה ממשלתי ואנחנו יכולים להיות מובילים גם בתחום הזה״.

כהן עוד אמר כי "בענפים נישתיים שונים אנו מובילים, מקימים דברים הכי מתקדמים וכאן בענף הבנייה, זה לא נמצא במקום הזה. בביקור בסין רואים כמה ישראל מובילה בעניין הרכב האוטונומי. מנגד, כשהיינו בפגישה עם חברות קבלניות, אנחנו היינו צריכים לשאול מה הם יכולים להציע לנו בתחום הזה. בכל תחום אחר אנחנו מובילים וכאן יש תחושה שצריך לחקור וללמוד".

האדריכל חיים דותן, שבנה את גשר הזכוכית בסין אמר בהשקה כי: "בעתיד את המבנים יבנו רק מכונות ולא בני אדם. אנחנו צריכים לחשוב איך מכונות יעבדו עם מכונות".

חמי פרס, שותף ומייסד בקרן ההון סיכון פיטנגו וממייסדי SOSA, דיבר על השינויים הקרבים בתחום: "בעשור הקרוב התעשיות בעולם ישתנו בלי היכר. לא תהיה הפרדה בין תעשיית ההיי-טק והלואו טק.  מטרת התוכנית היא לבנות קהילת חדשנות שתשנה את ענף הבנייה. תעשיית הבנייה העולמית היא היא בהיקף של כ-10 טירליון דולר, סכום עתק וזו אולי התעשייה הגדולה ביותר".

בין המיזמים שהוצגו בכנס הוא הסטארט-אפ אסטרלינק (Astralink) שמפתחים פלטפורמה של מציאות רבודה לאתרי בנייה. כלומר, יכולים להראות באמצעות שכבה דיגיטילית על המציאות עצמה (מזכיר את "פוקימון גו" לאתרי בנייה). מנהל העבודה מקבל אייפד ואיתו בשטח מקבל אינדקציה וויזואלית ממוחשבת. שמאפשרת לראות את תוכניות הבנייה באופן דיגיטלי ומוחשי.

בכנס הציגה גם חברת ביונד תלת מימד (Beyon3D), שמטמיעה טכנולוגיות רובוטיות באתרי הבנייה. "החברה פיתחה פס יצור אוטומטי לחלוטין משרטוט למוצר מוגמר ‏ללא מגבלה של גודל או גאומטריה. הטכנולוגיה מוזילה משמעותית את עלויות הבנייה וכתוצאה מכך מתכוונת להוזיל משמעותית את עלויות הדיור. החברה פיתחה שלל פטנטים הכוללים חומרה תוכנה וחומרים", נמסר מהחברה.

שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט: "אין ספק שענף הבנייה בעל פיריון נמוך בהשוואה לענפים אחרים בשוק. הגיעה השעה שגם בתעשיית הבנייה יכנסו חידשים, בישראל לוקח לבנות שכונה 15-20 שנים. 7-8 שנות תכנון ועוד 7-8 שנות ביצוע". בהמשך דבריו אמר גלנט "אנחנו נראה שינוי דרמטי" וסיפר, "איך הגיעו בעולם לבנייה בפלדה? היא שימשה בעיקר לבניית מסילות רכבת וגשרים. אחרי שנים של עבודה והצורך ברכבות משא פחת ובעקבות כך, חשבו מה יעשו עם הפלדה שהוביל לבסוף שהתחילו לבנות מבנים מפלדה של 30 קומות. הצורך לשינוי, הוביל להמצאה והיא מחקה את העץ הבטון ודברים נוספים. כשהייתי בסין לפני שנה, הם פיתחו את זה עוד - לוקחים מכונה עם חיבורים והם מעבירים מבנה מוכן ממקום למקום על אוניות. בסין מייצרים בתים בחלקים במפעל ומעבירים את הציוד ברחבי המדינה".

רוני בריק, נשיא התאחדות בוני הארץ: "אנחנו עושים כאן היסטוריה שתשנה בעתיד את ענף הבנייה. בכל משק כלכלי של מדינה הבנייה היא קטר מרכזי שמניע את הצמיחה במשק לאורך זמן רב. בישראל ענף הבנייה מהווה כ-10% מהתמ"ג. מבחינת הטכנולגיה, הענף נותר מאחור. זו מציאות לא טובה שבה חבויה הזדמנות יוצאת דופן. המיזם החדש צריך להיות בסיס לעמק הסיליקיון, יאפשר לענף לשפר דרמטית את שרשרת האספקה, לתכנן מהר יותר ומדויק יותר פרויקטים מסובכים, לבצע בנייה מהירה בשילוב מערכות מתקדמות לנהל פרויקטים בצורה מיטבית וחסכונית".

לכתבה המלאה, לחץ כאן

על המחבר
תגיות
הוספת תגובה

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • כתובות דפי אינטרנט וכתובות דוא"ל הופכות אוטומטית לקישורים.
  • מעבר שורות ופסקאות מתבצע אוטומטית.
תגובות

אין תגובות

על המחבר

רק למשתמשים רשומים גישה מלאה לכל ישומי האתר !

על מנת ליהנות מכל הפיצ'רים והשירותים אותם אנו מציעים בפורטל החדש - מומלץ לבצע הרשמה קצרה ולנהל כרטיס אישי (ניתן גם באמצעות היוזר בפייסבוק).

ההרשמה והשימוש בתכני הפורטל ללא עלות !

הירשםהתחבר

לחצת על "סל המשרות"

רק למשתמשים רשומים גישה לסל המשרות

אנו ממליצים לכם להירשם או להתחבר לאתר כדי ליהנות ולייעל את תהליך חיפוש העבודה.

משתמש שאינו רשום רשאי לשלוח קורות חיים לכל משרה בנפרד.

חזרה ללוח הדרושים | הירשם | התחבר