שלום, בטח שמעתם על בעיית הטרמיטים שהתפתחה בבתי העץ בבתים שנבנו בשנות ה-90 לעולים - באופקים, נתיבות ועוד. כרגע משרד השיכון עושה שיפוצים חיצוניים לבתים - מורידים את כיסוי הפלסטיק החיצוני, בודקים אם הלוחות עץ נגועים בטרמיטים או סתם רקובים, במידה וכן מחליפים אותם ומעל מחברים 2 שכבות של צמנטבורד שעליהם שפכטל וצביעה.
השאלה שלי אם כדאי לעשות את זה גם, או שהשיפוץ או יותר קוסמטי מאשר מועיל באמת?
הרי במידה ואין טרמיטים עדיין, החלפת כיסוי פלסטיק מעל הלוח החיצוני בכל מקרה לא תמנע מטרמיטים להגיע לבית דרך היסודות בעתיד (אם ההרכבה הראשונית הייתה לקויה, לא בוצע בידוד מתכתי בין היסודות לבית). הקבלן ניסה מאוד לשכנע אותי שכדאי לי לעשות את זה והתחושה שלי שיש לו אינטרס כלכלי מובהק לעשות את השיפוץ.. מעבר לזה, לא הייתי רוצה להתחיל בשיפוצים האלו כי עלולים להכנס לסאגת שיפוצים מתמדת- עבודת קבלן רשלנית, תיקון נדרש, יסתבר עוד בעתיד שהשיפוץ לא מתאים לסוג הבית הזה וכו. בסך הכל הבית מתפקד טוב כבר 20 שנים ולכאורה אין בעיית טרמיטים.
תודה, קראתי. האם מעבר לבעיית הטרמיטים, מבחינה קונסטרוקטיבית כדאי לעשות את זה? מה אורך חיים של בתים כאלו? והאם בארה"ב או קנדה עושים שיפוצים וחיזוקים לבתים כאלו אחרי תקופה מסויימת? ואולי בעצם כדאי להחליף את לוחות (הסנדוויץ במקרה הטוב או כמו שאמר הקבלן היו מקרים של סיבית) בלוחות הצמנטבורד. סך הכל זה שהבית עומד עכשיו לא אומר הרבה, אין כל כך דרך לבדוק את מצב הקירות ללא פירוק הכיסוי פלסטיק.
שלום,
בטח שמעתם על בעיית הטרמיטים שהתפתחה בבתי העץ בבתים שנבנו בשנות ה-90
לעולים - באופקים, נתיבות ועוד.
כרגע משרד השיכון עושה שיפוצים חיצוניים לבתים - מורידים את כיסוי הפלסטיק החיצוני, בודקים אם הלוחות עץ נגועים בטרמיטים או סתם רקובים, במידה וכן מחליפים אותם ומעל מחברים 2 שכבות של צמנטבורד שעליהם שפכטל וצביעה.
השאלה שלי אם כדאי לעשות את זה גם, או שהשיפוץ או יותר קוסמטי מאשר מועיל באמת?
הרי במידה ואין טרמיטים עדיין, החלפת כיסוי פלסטיק מעל הלוח החיצוני בכל מקרה לא תמנע מטרמיטים להגיע לבית דרך היסודות בעתיד (אם ההרכבה הראשונית הייתה לקויה, לא בוצע בידוד מתכתי בין היסודות לבית). הקבלן ניסה מאוד לשכנע אותי שכדאי לי לעשות את זה והתחושה שלי שיש לו אינטרס כלכלי מובהק לעשות את השיפוץ..
מעבר לזה, לא הייתי רוצה להתחיל בשיפוצים האלו כי עלולים להכנס לסאגת שיפוצים מתמדת- עבודת קבלן רשלנית, תיקון נדרש, יסתבר עוד בעתיד שהשיפוץ לא מתאים לסוג הבית הזה וכו.
בסך הכל הבית מתפקד טוב כבר 20 שנים ולכאורה אין בעיית טרמיטים.
תודה.
עובד 20 שנה .. ואין בעיות
תשאיר את זה כמו שזה ... במצב הנדלן של ימנו לא הייתי נכנס
להרפתקאות מיוחדות בטח לא באופקים
אהלן...
ממליץ לך להציץ במאמר בנושא טרמיטים, טיפול ומניעה
http://www.civileng.co.il/SubCategory.aspx?cp=335&artPag e=1&art=349&da=True&dt=False
תודה, קראתי.
האם מעבר לבעיית הטרמיטים, מבחינה קונסטרוקטיבית כדאי לעשות את זה?
מה אורך חיים של בתים כאלו? והאם בארה"ב או קנדה עושים שיפוצים וחיזוקים לבתים כאלו אחרי תקופה מסויימת? ואולי בעצם כדאי להחליף את לוחות (הסנדוויץ במקרה הטוב או כמו שאמר הקבלן היו מקרים של סיבית) בלוחות הצמנטבורד.
סך הכל זה שהבית עומד עכשיו לא אומר הרבה, אין כל כך דרך לבדוק את מצב הקירות ללא פירוק הכיסוי פלסטיק.
תודה.
קח בחשבון שמעבר לקירות מצמנטבורדים במקום עץ יהפוך את הבית ל"סופג חום" הרבה יותר.
שלום לכולם.
מובן הרכבת צמנטבורד לא תמנע מטרמיטים להגיע לבית אלא אם כן
בוצע טיפול מנע.
אחרי 20 שנה הייתי ממליץ בחום לבדוק בכמה מוקדים הימצאות של
טרמיטים וכך גם לקבל אינדיקציה לגבי מצב העץ אפילו אם אין
נגיעות. אם זה סיבית אז ה' ישמור איך היא תראה אחרי 20 שנה גם
ללא טרמיטים.
חבר שהתגורר בארה"ב מוסר ששיטת הבנייה שם שונה לגמרי מהשיטה
שבנו אצלכם ושם הבדיקות התקופתיות למבנה הם לבעיית טרמיטים
ולא לבדיקת חוזק.
תודה על התשובות,
יש המלצה באיזה איזורים וכיצד לבדוק?
לגבי סוג עץ, הקבלן אמר לי שיש בתים שאז כשבנו אותם, הקבלן שמר לעצמו את הלוחות האיכותיים הספוגים בחומר נגד מזיקים ובחלק מהבתים הרכיב סיבית במקום...
you can find information about ceramics in here:
קרמיקה
http://www.meir-hamair.co.il
הוסף תגובה חדשה