
דיפון וחפירה - על מנת לקדם את ביצוע הפרויקט, פוצל הפרויקט תחילה לביצוע עבודות דיפון, חפירה, ביסוס ורצפה תחתונה. עם סיום יציקת הרצפה התחתונה (מונחת) הועבר המטה לחברת BST ומכאן החלו העבודות שלה כקבלן ראשי.

עבודות שלד בחניון - בתמונה ניתן לראות כי עבודות השלד בחניון מתבצעות בדירוג ומקביל על 3 המגדלים. מי התהום בפרויקט נשאבו והושפלו במקביל, על מנת לאפשר את העבודה בסביבה יבשה (שאיבה המים דרך בארות עמוקים והזרמתם למערכת הביוב) לוודא עם סעיד

קומת הקרקע (מסחר) - בתמונה ניתן לראות את התקדמות העבודה המדורגת בחניון, ואת המגדל הראשון (מגדל מספר 2001) מתחיל לבצבץ. שימו לב לשטח העבודה העצום שעל הקבלן לבצע.

לובי ראשי וקומת המסחר - גובהו המרשים של לובי הכניסה לבניין, כמו גם גובה קומת המסחר, מהווים אתגר תכנוני וביצועי כאחד. בנוסף, העמודים המשופעים הוסיפו על הקושי בעבודות הברזלנות, הטפסנות והיציקה, והצריכו תכנון טפסנות מיוחדת ותמיכות בהתאם.

שלד מבנה עליון - ניתן להבחין בגיאומטריה המיוחדת של החזיתות. העמודים "נשברים" בין הקומות, עובדה המקשה מאוד על הביצוע והצריכה עבודת מודד צמוד, כמו גם בתכנון וביצוע של עמודים "מרוכבים".

שטחי התארגנות - מבט על שטחי ההתארגנות בפרויקט סובבים את הבניינים. בשלב מוקדם שטחי ההתארגנות "נתפסו" על ידי קבלן האלומיניום, הן בשל החומר הרב שמצריכה העבודה (אחסון) והן בשל העובדה כי הרכבת קירות המסך מצריכה עבודה רבה של פיגומים חשמליים תלויים ובכך למעשה לא מאפשרת את קידום עבודות הפיתוח באיזורי ההתארגנות והשינוע.

חזיתות הבניין - אחד האתגרים המשמעותיים בפרויקט הינו חזיתות קירות המסך. הגיאומטריה של החזית אינה חזרתית, מורכבת מהמון "חיתוכים" ושינויי זוויות ובכך מקשה מאוד על תכנון, ייצור והתקנת קירות המסך. נסו לדמיין בנפשכם את הרכבת קונס' האלומיניום ("סטיקים") ואחר כך את הזיגוג כשהחזית נסוגה פנימה או החוצה. מצב זה יוצר אתגר בהתקנת הפיגומים החשמליים ובהמשך בתחזוקת וניקוי החזית. לצורך כך הותקנו בחזית "עוגני" תפיסה שיאפשרו התקרבות והתרחקות של הפיגום התלוי (מתקן ניקוי) ובכל תחזוקה שוטפת של הקירוי.

מעליות - לבקש מסעיד השלמה

מבנים על הגג - קירות המסך "חולפים" על הקומות הטכניות על מנת להסתיר את המערכות המשותפות. בקומות הטכניות נמצא את הצ'ילרים, את המפוחים, מתקן ניקוי החזיתות ועוד. בשל גובהם הרב של הקומות הטכניות (למעלה מ2 קומות) נוצרו קורות ועמודי בטון תמירים וקונסטרוקציית אלומיניום גבוהה.

קירות מסך - עוד תמונה הממחישה את הקושי שבתכנון, וביצוע של קירות המסך. הגיאומטריה הייחודית של החזיתות, אי החזרתיות של האלמנטים, מקשה מאוד על ההרכבה. תכנון ואישור קירות המסך על ידי היזמים והמתכננים החל בשלב מוקדם מאוד, זאת בשל ההבנה של אתגר הרב שהיא מציבה לקבלנים המבצעים. בשל המורכבות ומשך העבודות, לא ניתן להתחיל בעבודות הפיתוח והן יחלו מיד עם פינוי איזור העבודה.

הדמייה - פרויקט אלוני ים על כל שלביו (גם העתידי). הקומפלקס כולל ארבעה מבנים ויציע שטחי משרד מתקדמים בסטנדרט גבוה ובתקן בנייה LEED PLATINUM. הפרויקט תוכנן על ידי משרד משה צור אדריכלים, ובעיצוב הפנים של ורד גינדי אדריכלות פנים.