מה ההבדל בין חילוץ למילוט?
הדורשים מילוט בסביבת עבודה המשלבת גובה.
יש חשיבות רבה לתכנון מראש של אופן ההתמודדות עם מצבים כאלה. השינוי באורח החשיבה שאנו עדים לו בשנים האחרונות בנוגע לבטיחות בעבודה בגובה, הוא חשוב ומבורך, ובדומה לו עלינו לשפר את אופי ההיערכות למצבי חירום בעבודה כזו.
נבחין בין שתי קבוצות מקרים
מילוט: כאשר העובדים נמצאים בגובה במצב מסוכן, הם יכולים לתפקד אך עליהם לרדת מנקודת העבודה במהירות, לדוגמה בזמן שריפה, סכנת התמוטטות או התראה של ירי או תקיפה על אתר העבודה. במאמר מוסגר נוסיף שקיימים מצבים המשלבים צורך במילוט וחילוץ יחד. עבודה כזו דורשת צוות מיומן במיוחד ואינה נכללת בהיקף המצומצם של מאמר זה.
הסכנה בכך היא שבמקרה שהעובד אינו כשיר מסיבה מסוימת, לא תהיה אפשרות לחלץ אותו. לכן הפתרון האידיאלי יהיה שליטה כפולה, גם מחוץ לבור וגם בתוכו. כמובן שכמו בכל עבודה בגובה, גם בבורות וחללים מוקפים אסור שייווצר מצב שעובד אחד נמצא בשטח לבדו.
לאחר ההתחברות העובד נתלה על החבל והמערכת דואגת להוריד אותו בקצב קבוע עד לקרקע. מערכות מילוט כאלה הן אוטומטיות ומוכנות תמיד למצב חירום.
ניתן להשתמש במערכת כזו עבור מפעילים של ציוד הרמה כמו עגורני גשר או מלגזות צריח הנמצאים בתא הפעלה מוגבה שממנו אין דרך לרדת למפלס הקרקע בזמן תקלה או הפסקת חשמל.
אין תגובות