עמותת מרכז גוונים בקהילה
"בינינו ובין החברה הישראלית ניצב הר. אתה הוא היחיד שעוזר לנו לעבור אותו ולהיות חלק מהחברה הישראלית"
(אב עולה חדש מאתיופיה למדריך בן הקהילה בתכנית העצמת אבות מהקהילה האתיופית)
"מרכז גוונים בקהילה"
החברה הישראלית הינה חברה המורכבת מאוכלוסיות הנמצאות במעבר תרבותי. מעבר זה כרוך בשינוי קיצוני המקשה על ההתמודדות ועל ההשתלבות בחברה.
מרכז גוונים בקהילה (ע"ר) הוקם בשנת 2001, בכדי לתת מענה למשפחות מאוכלוסיות במעבר, בדגש על הקהילות האתיופית, הקווקזית, הבוכרית הצרפתית והערבית בדואית. התכניות פועלות בכ –30 יישובים ברחבי הארץ, בשיתוף עם משרד הרווחה וארגונים נוספים. .
בעזרת התכניות הייחודיות והמותאמות עד לרמת הפרט אנו מאפשרים לקהלי היעד שלנו:
א. למצות את כוחם הפנימי ולמצוא את הגשר בין תרבות המוצא לתרבות הרוב
ב. להשתלב בחברה הישראלית כאן ועכשיו, תוך שמירה על המורשת התרבותית וכבוד האדם
ג. לרכוש כלים, בכדי שיוכלו להתמודד עם משברים וקשיים, להשתלב ולפרוח לטובת עתיד טוב יותר
בכדי להשיג מטרות אלו, מרכז גוונים בקהילה מפתח, מדריך, מלווה ומפעיל תוכניות על פי מודל ייחודי של הכשרת אנשי מקצוע ומדריכים מקרב קהילות היעד לעבודה עם קהל היעד, תוך כיבוד ערכי המסורת ושילוב תרבות המוצא ביחד עם ערכי החינוך האוניברסאליים בתוכניות.
"אני תורם לביתי"
התוכנית קמה מתוך התכנית הביתית להעצמת אבות עולים מאתיופיה - תכנית הדרכה לאבות, שלהם ילדים צעירים שנועדה להגביר את מעורבות האב בחינוך ילדיו, על ידי חיזוק הזהות האישית שלו ועל ידי מתן לגיטימציה לקהילתו ולמורשתו התרבותית.
כמו כן לחזק אצל האבות את האמונה בכוחם לצאת ולפרנס את המשפחה ובכך להציב בפני ילדיו מודל של הורה בריא ופרודוקטיבי.
האבות שמשתתפים בתוכנית פנו אלינו וטענו כי באתיופיה עשו הכל בידיים לבד ובישראל בשל קשיים בשפה הם לא יכולים להשתלב בתעסוקה.
מטרת התוכנית
שדרוג תעסוקתי ליוצאי אתיופיה בגילאי 38-50, באמצעות למידה חזותית/הדגמות בשפה האמהרית, הקניית ידע תיאורטי ומעשי כ"שיפוצניקים" למטרות השתלבות בתעסוקה כשכירים או כעצמאיים למען קידומם האישי, כלכלי ובמיוחד תעסוקתי
רציונל
לשלב בין המיומנויות המסורתיות (עבודת כפיים), שהביאו איתם העולים לבין מקצוע נדרש בארץ שיאפשר להם שדרוג תעסוקתי והעצמה אישית וכלכלית.
אוכלוסיית היעד
גברים גילאי 38-50, הזכאים להבטחת הכנסה מהמוסד לביטוח לאומי ומחפשי עבודה, שבשל חסמים שונים אינם עומדים בקריטריונים בכדי להשתתף בקורסים של התמ"ת.
תקצוב הקורס ברובו ניתן ע"י הביטוח הלאומי ועמותת גוונים, שאחראית לתפעול הקורס הפיקוח וההדרכה.
ההדרכה בקורס התבצעה בדרך ייחודית של הכשרת בן קהילה, קבלן במקצועו ,שהעביר את ההדרכה בשפה האמהרית, כאשר מושגים מקצועיים לימד גם באמהאית וגם בעברית.
התוכנית כולה לוותה מבחינה מקצועית ע"י מפקח מקצועי, קבלן בדימוס, שסייע בכתיבת מערכי השיעור ופיקח מקרוב על ההכשרה התאורטית ובעיקר ההכשרה המעשית ועוזר ומסייע בליווי והשמה של התלמידים בעבודה.
הקורסים הועברו בשלושה ישובים חיפה הקריות , ראשון לציון, פתח תקווה.
הקורס ארך 4 חודשים, 5 שעות כל יום בשעות הבוקר, 5 ימים בשבוע וחולק לשני חלקים:
1. לימוד תאוריה 2. עבודה מעשית
במסגרת התאוריה מצורף סילבוס של החומר הנלמד.
במסגרת העבודה המעשית
- בראשון לציון - הקורס הסתיים, במהלך הקורס שיפצו התלמידים את מוקד הקליטה וכסטאז' שיפצו בתים של משפחות רווחה בעיר לפני הפסח.
- בחיפה - הקורס הסתיים, במהלך הקורס שיפצו התלמידים את המתנ"ס שבו הם למדו, מתנ"ס נווה יוסף, וכסטאז' יצקו במה לאמפי במתנ"ס.
- בפתח תקווה - הקורס מסתיים בסוף ספטמבר, וכעט התלמידים נמצאים בשלב העבודה המעשית שכוללת שיפוץ בית אבות סיעודי בגבעת השלושה.
חשוב מאוד לציין שהקורס יצר אצל התלמידים שינוי במחשבה ורצון לצאת לעבודה ולא להסתמך יותר על גימלה. כלומר, לפרנס בכבוד את משפחותיהם!
נשמח אם חברות נוספות בתחום הבניה יפתחו את דלתותיהם ויתנו לקהילה האתיופית סיכוי להשתלב בשוק העבודה ולהתפרנס בכבוד!
- יעל יצחקי - רכזת פרויקט "אני תורם לביתי" טלפון: 054-5727447
- מייל: yael@gevanimcenter.org.il
- אתר העמותה: www.gevanimcenter.org.il
אין תגובות