AskCivilEng - מאגר שאלות ותשובות (אנונימי)

AskCivilEng !

כמה פעמים רציתם לשאול שאלה מקצועית ולא רציתם להיחשף ?

מעכשיו, יש לכם הזדמנות smiley

↓ אנשי מקצוע - בואו לענות על השאלות 

 

על מנת לענות על השאלות יש להיכנס לדף הפייסבוק שלנו נודה על הירתמותכם למענה.

 

מקבץ השאלות המענה יינתן בדף הפייסבוק שלנו

 

#43 -דירה חדשה מקבלים. יש 3 חורים באמבטיה. האם אפשר לתקן? האם חייב להחליף? מה קובעים התקנים? מה העלויות?


#42 - רציתי לדעת מה עליי ללמוד לפני עבודתי בניהול?? אני סיימתי הנדסאי ומחפש עבודה בתחום וגם אשמח לדעת מה ההמלצות ניהול או תכנון?


#41 - בחישוב כמויות (לפי הגדרת ספר כחול) האם יש הבדל ואם כן מה ההבדל בין רצפה לתקרה?


#40 - אהלן, בחיפוי אבן, ישנם נימים הנפרסים בתוכה . לצורך העניין כשהאבן עומדת (בצורה הטבעית שעל הקיר), עדיף שהנימים יתפרסו בצורה אנכית או אופקית?


#39 - הישענות אבן זוית משקוף עליון כאשר יש בגב ארגז תריס, איך ניתן לעגן?


#38 - למה צריך מתחת לראש כלונס  מילוי פוליביד ובטון רזה , 5 ס"מ?


#37 - האם יש דף הסבר לגבי אופן מילוי פנקס כללי / יומן עבודה?


#36 - מה המשמעות של התארים שלנו עבור המשרדים / חברות שבהם אנחנו עובדים ? כל משרד / חברה שבה עבדתי ביקשו כבר בימים הראשונים להעסקה לקבל העתק של התארים וההסמכות שעברתי. מה השווי של אותן תעודות, בעיקר תארים, למשרדים ? הכוונה היא לשווי הפרקטי, לא לשווי מבחינת יוקרה או יכולת לבצע את העבודה. איפה ואיך מחושב המשקל של ההרכב האנושי במשרד, כפי שמשתקף בתעודות, בהליך מכרזי או בסיכוי לקחת עבודות ?


#35 - שלום לכולם, רציתי לדעת אם ניתן בסיום הלימודים להתחיל לעבוד בתחום הניהול והפיקוח על הבנייה ולהצליח בו? הן ברכישת הידע והן במקצעיות וטיב העבודה. אני שומע המון על כך שלא ניתן להיות מפקח טוב אם לא עובדים בביצוע תחילה, מנגד אני מכיר לא מעט מפקחים שכלל לא עבדו בתחום הביצוע ועושים את עבודתם נאמנה. כמו כן אני מניח שהתפקידים שונים ומכל תפקיד לומדים משהו אחר כך שמי שהיה מהנדס ביצוע לאו דווקא יידע את כל מה שמפקח יודע ולהיפך.. תודה לעונים!


#34 - רציתי לדעת אם ניתן ללמוד ולהצליח בתחום הפיקוח והניהול  ללא ניסיון קודם בתחום הביצוע? אני שומע המון דעות על כך ש״לא ניתן לפקח אם לא יודעים איך לבצע״, מנגד אני מכיר מפקחים שכלל לא עסקו בתחום הביצוע ועושים את עבודתם נאמנה ובמקצועיות. בנוסף אני מניח כי חלק ממה שמהנדס ביצוע יודע, המפקח לא יודע וכך גם להיפך שכן מדובר ב-2 תפקידים שונים ומכל תפקיד ניתן ללמוד כמו בכל תחום אחר.

#33 - אפשר לקבל מידע אודות תפקיד ממונה הבטיחות בתחום הבניין? האם מעניין? שכר הולם? ביקוש? תנאי העבודה וכו׳..


#32 - הקבלן מילא רווחים בין קירות למשקופים בסיליקון האם זה תקין?


#31 - מי שעובד בגמרים רציתי לדעת את חוות דעתו על תחום זה? מבחינת סיפוק בעבודה , תנאי עבודה, סדר יום וכו. ממש חשוב אני מפקח מתחיל שלא יודע לאיזה תחום ללכת, אשמח להמלצות לטיפים מאנשים מהתחום


#30 - שלום אני מעוניין ללמוד הנדסת בניין וכרגע אני יכול להתקבל רק להנדסאי האם כדאי לי לשפר בשביל ללמוד הנדסה או שאין כל כך הבדל רציני


#29 - אהלן חברים, אני מתחיל עבודה בגמרים . אני בוגר לימודי הנדסה ככה שאני לא מכיר את התחום.רציתי לדעת מה סדר יום של מפקח גמרים, מה הבדיקות שהוא מבצע ומה תחום האחריות שלו ואיך מתחלק הזמן בין שטח למשרד?


#28 - כיום אני סטודנט להנדסה אזרחית ועם עודף זמן לא מבוטל במהלך הלימודים. חשבתי להתחיל ללמוד תואר נוסף תוך כדי הלימודים. על מה חוכמת ההמונים ממליצה? מה שאני חשבתי שאפשרי זה לימודי תעודת שמאות מקרקעין או לחילופין תואר ראשון במנהל עסקים.אשמח לעזרה, תודה רבה!


#27 - אם אני כבר עשיתי את הקידוחים של הכלונסאות ועוד לא יצקתי בטון .. בימים אלו יש הרבה גשם ואין אפשרות לצקת מה אני צריך לעשות אחרי שהבורות נכנס להם מים?


#26 - האם על פי תקן 1555 חלק 3 מחוייבים לבצע בדיקת שליפה לריצוף?


#25 - אם אני מהנדס רשום במדור מבנים, האם אני יכול לקבל רישוי במדור ניהול? אם כן מה התהליך ומה מקנה עצם הרישוי?


#24 - איך אני מוציא היתר בנייה בעיריית בני ברק. להרחבה של 40 מטר על גג משותף?? תודה לכל העוזרים. ולסיווילאינג׳


#23 - האם מהנדס רשום במדור מבנים יכול לחתום על תכנון פיזי בתנועה?


#22 - אני מהנדס רשום במדור מבנים, לא רשוי וללא סטאג'. האם אני יכול לחתום על מבנה המוגדר כמבנה פשוט?


#21 - נרשמתי מרשם המהנדסים במדור מבנים . לאחר שלוש שנים הגשתי בקשה להיות מהנדס רשוי בניהול הבניה (ביצוע) .האם הזכויות לתכנון מבנה פשוט נשמרות לאחר השינוי במדור ?


#20 - קופינג במרפסת האם מחוייב באף מים ואם כן איזה תקן דורש את זה


#19 - מיכלי הדחה מתי נדרש לבטן ועד איפה ?


#18 - אני עדיין סטודנט בשנה השניה ללימודי. אני עובד כבר מאמצע השנה הראשונה במשרד מהנדסים כעוזר של מהנדס סוקר מבנים. העבודה שלי בפועל זה להתלוות אליו בשטח ולמלא דוח פגמים מסודר על המבנה הנסקר. בנוסף אני משרטט באוטוקאד את המבנה. אני חייב לציין כי אני רוכש ידע בפגמי מבנים והבנה מסויימת בסדקים ובכשלי מבנים. אני נשוי והלימודים בשילוב העבודה הטובענית וחיי המשפחה מאוד עמוסים לי בלשון המעטה. השאלה שלי היא האם הניסיון אותו אני רוכש היום הוא כדאי עבורי בהתחשב במשכורת בסיסית ובעומס הגדול שזה יוצר עבורי בלימודים ובבית. האופציה החלופית שלי זה לעבוד בעבודה המאפשרת לי ללמוד תוך כדי כמו שמירה וכדו' כך בשעות שאני לא בעבודה אני יכול להתרכז בעוד דברים. תודה רבה רבה לעונים!


#17 - שלום רב חברים , נניח והינני קבלן רשום לענף משנה שיפוצים 131 ומעוניין להביא עבודות ולא להמתין שהעבודה תגיע אליי כיצד לדעתכם עליי לפעול ? חשבתי אולי בכיוון של מכזרים , האם ישנו מאגר/אתר המכיל בתוכו את כלל המכרזים המפורסמים לציבור ? תודה לעונים :)


#16 - סדק בשיש  לאחר  שבעה חודשים , מתקין טוען לאין אחריות  לטענתו הונח סיר חם , או משקל כבד ,מכה. לעולם לא הונח שם כלום המקום משמש כדלפק ליופי. ישנם תמונות להתקנה לקויה . בית המשפט רוצה חוות דעת של מומחה,  מבקש הכוונה.


#15 - קבלן שעובד באחד הרחובות שבביצוע (אני מנהל הפרויקט), עובד לא לפי הסדר התנועה אלא הביא פקח תנועה וסדר העבודה אחר ממה שאושר. הנ"ל הגיוני ומקדם את הביצוע הן מבחינת לוחות הזמנים והן מבחינת העלות ללא פגיעה נראית לעין בבטיחות. מה הייתם עושים?


#14 - האם בשביל לעבוד כקונסטרוקטור אני צריך לעשות את הסאג' לרישוי או שמספיק רק התואר מהנדס בתכנון מבנים?


#13 - האם יש למישהו מידע איך ניתן להשיג קובץ אקסל עבור בחירת פרופילי פלדה? אם יש למישהו אודה אם יוכל לשלוח או להפנות אותי לאתר וכדו' תודה


#12 - עובד כשכיר במשרד תכנון מזה כמה שנים. כמו כל שכיר שני במדינה הזאת חושב על מעבר הדרגתי לעצמאות או לכל הפחות להתחיל "לקחת עבודות מהצד". איך הייתם עושים את המעבר? לקפוץ למים הקרים או להתחיל לשלב עם עבודות פרטיות (לא ממש ברור לי איך מבחינת לוחות זמנים זה יסתדר לי). תודה לעונים


#11 - במידה ומכינים הכנה ליציקה עבור בטון מוחלק במרפסת וצד אחד צמוד לבית האם יש צורך בצד הזה להכין קרש בין הבית ליציקה כדיי ש וא יסמן גובה חיישור ההחלקה עם הפרופיל אלומינים שאיתו מרדדים את הבטון ובמידה וכן כיצד מוציאים אותו הרי לאחר היציקה זה נורא קשה ואני לא רוצה לפגוע ביציקה


#10 - תכננתי מבנה מגורים פשוט עבור לקוח. יצר איתי קשר השכן הסמוך בנוגע לחומת ההפרדה המשותפת לגביה נתתי פרט סטנדרטי. השכן התלונן שהתכנון מוגזם בכמות הכלונסאות (חומה של 1.2 מ' ללא לחץ עפר מבוססת על כלונסאות כל 4 מ'). לטענתו ניתן לבסס באמצעות כלונסאות כל 7 מ ע"מ לחסוך 1-2 כלונסאות. איך הייתם מגיבים ומה הגישה בנוגע לתכנן אלמנט המשותף עבור מישהו שאינו הלקוח? תודה.


#9 - איזה בלוק עדיף (מהיבט של חוזק בידוד ואטימות)? פומיס או איטונג?


#8  - שאלה בנושא איטום - האם תקין לבצע תיקון נקודתי הגג בית שטוח באמצעות משחה ביטומנית על יריעות איטום עם שכבת הגנה של אגרגט 5ממ? האם זה נתפס ומחזיק או שהחומרים לא נקשרים טוב?


#7- איזו שקיעה של בטון אתם מזמינים ליציקת קירות ועמודים והאם בכל יציקה אתם משתמשים בוויברטור? כל הזמן זו מלחמה עם העובדים לעשות ריטוט


#6 - מה עדיף לשימוש על בלוק בטון, טיח בטון (צמנט) או טיח מגבס?


#5  - איך מחשבים עמוד קיים במבנה מחוזק במסגרת תמא 38? התחשבות גם בעומס הצירי הקיים עליו וגם בהזזות


#4 - שלום לכולם, התחלתי השנה לימודי הנדסה אזרחית במסלול מבנים בטכניון. כמה שאלות קטנות: מאיזו שנה כדאי לחפש עבודה במשרת סטודנט? מה הממוצע שנחשב בסדר בתחום? 80 זה ציון שיאפשר קבלה לעבודה? הבנתי שעושים איזשהו סטאג' - כמה זמן זה בדיוק? קשה למצוא מקום התמחות


#3 - עד כמה ממוצע הציונים חשוב? כמובן שניסיון יותר חשוב, אבל ביחס לבוגר צעיר האם מייחסים חשיבות לממוצע הציונים, מה נחשב ממוצע ציונים טוב 


#2 - סטודנט-לומד במגמת תכנון.. מתלבט אם לעבור למסלול ניהול. לא חושב שרוצה לתכנן אחכ.. אבל חושש מהמעבר ומסגירת הדלתות...מה ממליצים?


#1 - מדוע בתקרת ערוגות ללא קורות לא משתמשים בחישוב מקורב של רייס. רק ישר בריכוז מומנטים לרצועות.

 

על המחבר
תגיות
הוספת תגובה
תגובות
9 תגובות
התמונה של אנונימי
שמ
#7 כל יציקה חייבת וויברציה שמצופפת את התערובת משחררת אוויר כלוא. אין מלחמה עם העובדים יש הנחייה חד משמעית אם לא תחליף.
התמונה של אנונימי
ע
#14 כדי לעבוד כמתכנן מבניםצאתה צריך תואר בהנדסת מבנים כאשר תחום ההתמחות שלך הוא במבנים (פעם קראו לזה שרשרת כפולה במבנים. היום נראה לי שזה נקרא התמחות במבנים). מהנדס כבישים או ניהול הבנייה סביר שלא יועסק כמתכנן מן הסתם. אין לך צורך ברישיון (מהנדס רשוי) משום שבעל המשרד שתעבוד בו כשכיר הוא שחתום על התכניות. מקווה שזה עונה על שאלתך.
התמונה של אנונימי
ע
#8.קודם כל יתכן שניתן היה לתכנן גדר במפתח 7 מטר על שני כלונסאות. עם זאת, אני אומר את דעתי מבחינה הדסית. לא מומלץ לבצע יציקה של 120 סמ בשלב אחד. זאת משום שהקלקר מתחת לקיר לא יעמוד בלחץ וגם טפסנות הצד תתחיל ליפול הצידה כתוצאה מלחץ צידי של הבטון. כלומר סביר שיצקו קודם קורה של 50 סמ ואחכ עוד 70. קורה בגובה 50 סמ סביר שתהיה מתוחה על מפתח של 4-5 מטר. ומכאן המפתח שבחרת.
התמונה של אנונימי
שחר ר.
8# א. מה אכפת לו? ב. מכיוון שמדובר האלמנט פשוט ניתן בקלות לבצע הערכת חלופות די בקלות. ג. לדעתי תמיד כדאי להיות פתוח לחוות דעת נוספת. בהנדסה אין אף פעם פתרון אחד .
התמונה של אנונימי
אנונימי
#2 גם לי היתה את אותה התלבטות בזמנו...לבסוף החלטתי לסיים תכנון עם קורסים מאתגרים, ובפועל עוסק בביצוע כבר מעל ל10 שנים ולא מתחרט על אף בחירה. באוניברסיטה לומדים לחשוב וזה העיקר. קורסי הניהול לא יתנו לך יתרון משמעותי בשטח imo.
התמונה של אנונימי
גדול
גדוללללללללללל אנשים!!!!!!!!!
התמונה של מערכת האתר
מערכת CivilEng
2# תמיד טוב להתחיל בתכנון, תהיה לך פרספקטיבה מעניינת וייחודית - גם אם בהמשך תחליט לעבור לניהול\ביצוע.
התמונה של אנונימי
שאלה
#1 סליחה על השאלה שאלת על משהו רייס-- מה זה רייס בכלל :(
התמונה של אנונימי
שיחוק
שחקתם אותה אחלה רעיון גדול תכף שולח בעצמי שאלה אחת או שלוש :9
על המחבר

רק למשתמשים רשומים גישה מלאה לכל ישומי האתר !

על מנת ליהנות מכל הפיצ'רים והשירותים אותם אנו מציעים בפורטל החדש - מומלץ לבצע הרשמה קצרה ולנהל כרטיס אישי (ניתן גם באמצעות היוזר בפייסבוק).

ההרשמה והשימוש בתכני הפורטל ללא עלות !

הירשםהתחבר

לחצת על "סל המשרות"

רק למשתמשים רשומים גישה לסל המשרות

אנו ממליצים לכם להירשם או להתחבר לאתר כדי ליהנות ולייעל את תהליך חיפוש העבודה.

משתמש שאינו רשום רשאי לשלוח קורות חיים לכל משרה בנפרד.

חזרה ללוח הדרושים | הירשם | התחבר