ראיון עם איה פרוג`ה, בוגרת הפקולטה להנדסה אזרחית

במסלול מבנים. נולדתי וגדלתי בישוב הערבי קלנסווה באזור המשולש.
אני האחות הרביעית מחמישה אחים.
אבי עורך דין ואמי אחות, ובאופן כללי - משפחתי מפרגנת ומעודדת אותי מאוד. לאחר שסיימתי את לימודי בטכניון, נשאתי לבעלי אשר עובד כהנדסאי בניין, ודרכו השתלבתי והצטרפתי במשרד בו הוא עובד "אהרון דניאל מהנדסים" - ובו אני עובדת גם היום.אני בדרך כלל לא מחפשת פשרות - במיוחד בעניינים הקריטיים והמועריכים בחיי, כדוגמת ההשכלה האקדמאית והקריירה המקצועית. מאז ומעולם ראיתי בטכניון את נושא הדגל בכל הנוגע ללמוד והכשרת מהנדסיים, ולכן כבר בשלב מוקדם, עוד טרם סיימתי את לימודיי במגמה הריאלית, שקעה בי החלטה איתנה ומוצקה - לעשות הכל במטרה להתקבל לשם.
מה דעתך על החיים בסביבת הטכניון ובעיר חיפה ?
סדר היום (לפחות בתחילת הדרך) היה שונה בהרבה ממה שציפיתי ולחץ הלימודים הכבד לא הותיר לי בתחילת דרכי בטכניון - לזמן ניכר של חיי חברה. למזלי התגברתי מהר על עובדה זו, ומצאתי לעצמי סדר יום מוצלח ומעניין. הודות לטכניון אשר מספק את כל השירותים האפשריים לסטודנט ובכך לא מצריך אפילו לצאת מבין כותליו.
במבט לאחור, השנים בהן ביליתי בטכניון היו שנים כיפיות ומלאות סיפוק. האווירה בטכניון נבנתה על שיתוף פעולה, כבוד וסיוע הדדי וזה תרם לי הרבה.
היכן את עובדת ?
כיצד חיפשת ואיך מצאת את עבודתך הראשונה ?
מדוע החלטת ללמוד מקצוע בענף הבנייה ?
מהו מסלול הלימודים בו בחרת להתמחות ומדוע ?
האם את שוקלת לימודי המשך? אם כן באיזה תחום ?
מהם הקשיים שאתם התמודדת במהלך הלימודים ?
אם אני אנסה להתמקד ולהיות יותר ספציפית אני יכולה לשים דגש על הקצב המהיר שהייתי צריכה לעמוד בו, על מנת להספיק ולסגור את הפינות יחד ובו זמנית. בטכניון אתה כל הזמן עמוס במטלות, עבודה, ופרויקטים וכמובן בחנים ומבחנים ומי שלא עומד בקצב - מוצא את עצמו במקום מאוד לא נוח.
האם את מרגישה כי סטודנטים מקבלים חשיפה מספקת לנעשה בתעשייה ?
בשנים האחרונות פורסמו כתבות על המחסור ההולך וגדל באנשי מקצוע בכלל ובמהנדסים אזרחיים בפרט. האם את מרגישה כי המחסור זה גרם לשינוי במספר הסטודנטים הלומדים את המקצוע ?
כיצד לדעתך ניתן לשפר את תדמיתו ויוקרתו של ענף הבנייה ?
הנטייה המתגברת בקרב האוכלוסייה ללכת בכיוון תחומי ההייטק (כגון מדעי מחשב, הנדסת אלקטרוניקה וחשמל, תקשורת וכו`). בעיניי החדשנות והיחודיות בתחומים אלה בכלל ובישראל בפרט, הביאה לנסיגה ניכרת בשאיפה של הצעירים לבחור בהנדסה אזרחית כקריירה.
לצערי, בעיניי חלק לא מבוטל מהצעירים מקצוע הנדסה אזרחית נתפס כמקצוע קלאסי מידי, משעמם ומתקדם בקצב הרבה איטי מאשר המקצועות הטכנולוגים.
מהן השאיפות המקצועיות העתידיות שלך ?
מדוע לדעתך רוב הסטודנטים בוחרים במסלול שאינו כולל התמחות בקונסטרוקציה? מה ניתן לעשות על מנת לשנות מצב זה ?
סיבה נוספת לא פחות חשובה היא נושא השכר של הקונסטרוקטורים בהשוואה לשאר המהנדסים ובמיוחד מהנדסי הביצוע. ישנו פעם הולך וגדר בין השכר של בוגרי ההנדסה האזרחית, לטובת מהנדסי הביצוע.
על מנת לשנות מצב זה, אני חושבת שהמוסדות האקדמאים צריכים להשקיע יותר בריכוך תדמיתו הקשוחה של המסלול ועידוד הסטודנטים כבר מתחילת דרכם בפקולטה, לבחור במסלול הקונסטרוקציה תוך כדי הבלטת הכדאיות בבחירה במסלול זה.
האם במכלול השיקולים לבחירת מקצוע / מסלול הלימוד הנושא המגדרי עמד כשיקול בבחירה ?
ליצירת קשר עם מהנדסת איה פרוג`ה: faroje83@gmail.com
פורטל CivilEng להנדסה אזרחית, בנייה וסביבה - שמח להגיש לכם סדרת ראיונות עם אנשי מקצוע ובעלי תפקידים במשק.
מטרת המייזם - חשיפת מגוון התפקידים והאפשרויות בענף, ומתן במה לדעות ומחשבות של הקהילה האקדמית והמקצועית.
אין תגובות