זרקור על פרויקט: קמפוס Google בקליפורניה

  • שטח כולל: כ-600 אלף רגל מרובע (כ-55 אלף מ"ר)
  • שטח בנוי: כ-45 אלף רגל מרובע (כ-4,200 מ"ר)
  • טיילת ציבורית: כ-20 אלף רגל מרובע (כ-1,850 מ"ר)
  • מועד סיום משוער: 2019

בשנת 2015, הנהלת גוגל העולמית הגישה לאישור את התכניות של הקמפוס החדש שלה, המתוכנן להיבנות בקליפורניה. התכנון האדריכלי נעשה על ידי המשרדים: BIG והת'רוויק סטודיו. התכנון הוא לפתח ארבעה אתרים סמוכים, בכדי ליצור את הקמפוס החדש של גוגל. זו אמורה להיות הפעם הראשונה שהחברה האינטרנטית תעצב ותבנה את המשרדים שלה מאפס.

הרעיון המקורי מאחורי העיצוב היה לייצר מבנה של בלוקים קלים שניתן להזיז על פי צורך (ולא להשקיע בבניין קבע). על פי גוגל, זה יאפשר להם את הגמישות הנדרשת בכדי להשקיע במוצרים חדשים. יחד עם זאת, על פי התכניות העדכניות ביותר, נראה שגוגל זנחו את הרעיון והבניינים אכן יהיו "מבוססים" באדמה.

המטרה של התכנון היא ליצור סינרגיה עם הטבע, ואכן ניתן לראות מיקוד רב במרחב הציבורי; בהדמיה ניתן לראות תיאור ויזואלי של כרי דשא נרחבים, שבילי אופניים, פארקים, שדרות הליכה וסביבה טבעית למחיית בעלי חיים. 

במידה ויש בקרב הגולשים שלנו מישהו שעובד על הפרויקט -  נשמח לשמוע מכם.

ועכשיו, כמה תמונות להשראה:

הוסף תגובה
צור קשר