TOWER CRANE 'עגורן צריח' כל מה שרציתם לדעת
בהמשך לריבוי מקרי הכשל והאסונות שאנחנו חווים לאחרונה, מצ"ב ריכוז התכנים המקצועיים העוסקים בעגורני צריח (TOWER CRANES) שראו אור בפורטל CivilEng.
לצערנו אנחנו כורתים את הענף עליו אנחנו יושבים, חובה עלינו לקחת אחריות מיידית כוללת ולטפל בתרבות הרעה שיצרנו במו ידינו - בענף הבנייה. פורטל CivilEng רואה את חובתו המקצועית לקחת חלק מהותי בשינוי התרבות בענף.
הקמת עגורן צריח (חלק א') להרחבה בנושא: כניסה
המאמר הבא יתמקד בהקמת והרכבת עגורן צריח העתיד לשמש לבניית מבנה מגורים בן 21 קומות. במאמר נסקור את השיקולים שהביאו לבחירת העגורן בהתאם לנתוני הפרויקט, נכיר את חלקיו השונים, נלמד על דרך הרכבתו באתר ותוצג שיטת הביסוס למרכב העגורן.
הקמת עגורן צריח (חלק ב') להרחבה בנושא: כניסה
במאמר זה, נסקור את חלקי העגורן השונים, החל מהביסוס (כלונסאות), דרך הקמתו ודרך התפעול שלו.
סרטון הגבהת עגורן צריח (CivilEng T.V) להרחבה בנושא: כניסה
הגבהת העגורן מתבצעת באמצעות הוספת חוליות לתורן העגורן. על מנת לאפשר את הגבהת העגורן, יש לבצע פעולה מקדימה - הרכבת כלוב (Cage). הכלוב הוא למעשה חולייה נוספת, גדולה יותר מהחוליות הרגילות, הפתוחה בחזית הקדמית שלה. אל איזור זה, יובאו החוליות וממנה יכנסו החוליות להגבהה. הכנסת החוליות לכלוב, נעשית באמצעות העגורן עצמו, כשבכל פעם - מוכנסת חולייה אחת. פירוק העגורן - נעשה בשיטה דומה, בסדר הפוך.
הקמת עגורן צריח - הלכה למעשה ('מיזם פרוייקט מתגלגל' - פרקים 7+8)
להרחבה בנושא: כניסה
מייזם ייחודי - מעקב מתמשך אחר הקמת מגדל מגורים בן 28 קומות בלב רמת גן, החל משלב העלייה על השטח ועד המסירות לדיירים...
הגבהת עגורן צריח (מיזם 'פרוייקט מתגלגל' פרק 16) להרחבה בנושא: כניסה
בגובה 34.1 מטרים, מתאפשרת עבודה מלאה עד לקומה 9 ומעל לכך עבודה חלקית בלבד (האונקל מתחיל לפגוע באלמנטים הוורטיקליים ויש לעבוד בזהירות ובאטיות, עד הפסקת עבודה מלאה). בהגיענו לשלב זה, יש לבצע קשירת של העגורן למבנה, על מנת לאפשר את המשך העבודה השוטפת בפרוייקט.
כשלים
אין תגובות