גמר חתימה טובה!!!

תכנים המתויגים עם: REVIT

השקעה ב BIM היא גם השקעה בהון האנושי. ההכשרה אמנם דורשת זמן ומשאבים, אבל היא מחזירה את עצמה במהירות

קורס רוויט קונסטרוקציה מקוון

המונחים BIM ו-VDC הופכים מוכרים יותר ויותר, אבל רבים עדיין לא פוגשים אותם בעבודה עצמה בגלל שהשימוש בהם עוד לא הושרש בכל החברות, ותלוי לא פעם בהיקף הפרויקט. בשל כך נוצר פער ידע ולא פעם נתפסים שני המושגים האלו כאותו הדבר, אז החלטנו לעשות סדר בעניינים.

האמת היא שיישומי BIM הינם כלי המשרת את יתר השחקים בפרוייקט בנייה דווקא יותר, כאשר פוטנציאל המימוש למעשה כולל ומרשים יותר דווקא מחוץ למשרדי התכנון. במאמר זה אציג בקצרה לקט של היכולות הקיימות...

כבר כמה שנים שהמושג BIM נזרק בכל משרד מתכננים ובכל קרוואן באתרי הבנייה בארץ. אבל כמה מאיתנו יודעים מה המשמעות של המושג, ויותר מזה – כמה מאיתנו מבינים באמת לעומק את גודל המהפכה שמתודולוגיית BIM עשויה לחולל בארץ – וכבר מחוללת בעולם?

נפגשנו עם לקוח ששמע על שיטת BIM והזמין פרויקט ממודל מקרב המתכננים. לאחר שהתחיל לקבל את תוצרי התכנון הוא גילה שהפרויקט לא מתואם מעצמו ושכמויות זה לא עניין לחיצת כפתור. אז איפה הכשל?

התקן פורסם להערות הציבור. כמו כן, תקן זה מיושם בהצלחה בבריטניה במשך חמש שנים. 
 

מדוע השימוש ב-Revit בניהול תכנון הוא חשוב ולמה כדאי שהתכנון והביצוע יחפפו זה לזה? מאמרו של איתי פרטוק

הדס עזרא, שמנהלת את התחום במחלקת תיאום התכנון של "תדהר", מספרת על  ה-BIM, על השימוש בשיטה בתיאום התכנון ועל העבודה שלה עם מבנים ממודלים ברוויט.

כמרבית הפרויקטים המנוהלים כיום באגף ההנדסה והבינוי, פרויקט שדה דרומי מתוכנן בשיטת ה-BIM באופן מלא.

לשיטה יתרונות רבים הבאים לידי ביטוי בחיסכון כספי ניכר לפרויקט.

בכתבה זו נפרט על השימושים ואופן המימוש של מודל ה-BIM כפי שבאו לידי ביטוי בפרויקט. 

מזמיני בנייה גדולים רואים צורך לסייע ולהאיץ את השימוש במידול מידע בניין (BIM) בפרויקטים שלהם, שכן שהם מפיקים תועלות משמעותיות מהשימוש בו בזמן תכנון, בנייה, ותפעול מתקניהם.

פרופ"ח רפאל זקס, הגורו של טכנולוגיית ה-BIM בישראל, על הפריחה המאוחרת של שיטת מידול מידע הבניין בארץ

"המאחרת הכרונית" - זהו התואר המפוקפק שקיבל ענף הבנייה בארץ בכתבה של גלובס על האי-עמידה בלוחות זמנים של בפרוייקטי בנייהשונים. ואכן זאת בעיה ידועה ונפוצה למדי.

אנו לא יכולים לבנות בריק; אנו חייבים לתכנן, לעצב, לבנות ולתפעל מבנים ותשתיות במסגרת עבודה רחבה יותר, שרואה לא רק את הבניינים הקיימים, אלא גם עושה הערכה של הסביבה הטבעית, ואיך היא משתלבת בתוך התמונה הגדולה. המאמר מפרט כיצד ה-GIS יכול לעזור בכך.

מפגש הפורום הבא של BIM יערך בתאריך 22.11.2016 בין השעות 08:30-13:30

את תוכנת רוויט (REVIT) הכרתי בסמסטר הראשון שלי בטכניון, תחת חסותו של המקצוע "מידע גרפי הנדסי", שהחליף את עיצוב גרפי או גרפיקה הנדסית. הסרגלים נשארו במקומם...

מתודת ה-BIM כבשה את חיינו בסערה ובזכותה, אחת המטרות שניתן להגדיר בתכנית הפרויקט היא הפקת כמויות מהמודל. לשם כך,  עידו יודובסקי רקח לכם חמישה טיפים שיסייעו לכם בכל הקשור להפקת כמויות ממודל BIM. 

רק למשתמשים רשומים גישה מלאה לכל ישומי האתר !

על מנת ליהנות מכל הפיצ'רים והשירותים אותם אנו מציעים בפורטל החדש - מומלץ לבצע הרשמה קצרה ולנהל כרטיס אישי (ניתן גם באמצעות היוזר בפייסבוק).

ההרשמה והשימוש בתכני הפורטל ללא עלות !

הירשםהתחבר

לחצת על "סל המשרות"

רק למשתמשים רשומים גישה לסל המשרות

אנו ממליצים לכם להירשם או להתחבר לאתר כדי ליהנות ולייעל את תהליך חיפוש העבודה.

משתמש שאינו רשום רשאי לשלוח קורות חיים לכל משרה בנפרד.

חזרה ללוח הדרושים | הירשם | התחבר