תחום: א.צ. טכנולוגיות מתקדמות לבניה
בעולם שבו יש פחות ופחות שטחים פתוחים וירוקים, לעוסקים בתכנון ובנייה יש תפקיד חשוב יותר מתמיד בהוספת פינות טבע וצמחייה, והגנה על הסביבה. איך עושים זאת? על ידי בחירת מערכות טכנולוגיות מתקדמות וירוקות
הצצה אל מאחורי הקלעים של תכנון וביצוע מערכות האיטום - מרכיב קריטי בהגנה על בטיחות ובריאות המשתמשים בקו האדום
אירועי אקלים קיצוניים ותנאי סביבה אגרסיביים עלולים להביא לחשיפת ברזלי זיון של בניינים, להתפוררות הבטון העוטף אותם, ולהיחלשות המבנה עד כדי סכנה לעמידותו. הכירו את תהליכי השיקום המתקדמים והתקנים העדכניים שנותנים מענה לעמידות הבטון לטווח הארוך
מאז כניסתו לתוקף של תקן הבנייה הירוקה הישראלי 5281, גוברת המודעות בענף הבנייה לצורך בבחירת חומרים ידידותיים יותר לסביבה המעניקים ניקוד ירוק. למה כדאי ליזמים, קבלנים ומנהלי פרויקטים לבחור חומרים שעומדים בתקני LCA ו-EPD? כל הסיבות - בכתבה שלפניכם
כאשר הקיץ מתקרב והטמפרטורות מתחילות לטפס, זה הזמן להכין את הגג לחודשים החמים כמו גם לחורף הבא. אחד ההיבטים החשובים בהכנת הגג הוא איטומו כדי למנוע נזילות ורטיבות בחורף, וצביעתו בלבן כדי להפחית את התחממות הגג והבניין בקיץ. אבל לא כל צבע לבן נותן את אותן תוצאות. כל מה שצריך לדעת על בחירת מערכת ציפוי לבן לגג - בכתבה שלפניכם.
בעיות איטום ורטיבות בחדרים רטובים הן מהבעיות הנפוצות ביותר בפרויקטים. למעשה, על פי מרכז הבנייה הישראלי, מעל 80% מליקויי הבנייה מקורם בכשלי איטום. הקפדה יתרה על עבודת איטום במהלך הבנייה, יכולה לחסוך טרחה רבה ואף לא מעט כסף לקבלן של הפרויקט.
מבנים ותיקים אוצרים בתוכם פיסת היסטוריה יקרת ערך ואף משמשים במקרים רבים כמרכזי תיירות עמוסים, על כן לצד הבניה החדשה ישנם לא מעט פרויקטים העוסקים בשימור הישן ובדרך מתמודדים עם אתגרים לא פשוטים.
הבנייה לעומק הופכת יותר ויותר נפוצה עם הצטמצמות שטחי הבנייה והגידול באוכלוסייה. באופן בלתי נמנע, המפגש בין המבנה לקרקע חושף את המבנה לסיכונים רבים המחייבים איטום והגנה לאורך שנים. אחד הפתרונות היעילים ביותר לאלמנטים תת קרקעיים הוא יריעות HDPE.
בנייה כמעט לעולם איננה רק פונקציונאלית. בכל פרויקט בנייה יש גם היבטים חשובים של נראות, עיצוב ואדריכלות, וניתנת תשומת לב רבה גם לאסתטיקה של המבנה, מבפנים ומבחוץ. עכשיו ניתן לשלב בין האסתטיקה לבין שמירה על איכות הסביבה ולצבור ניקוד ירוק לפי תקן 5281 לבנייה ירוקה.
הקדמה מגיעה גם לתחום הדבקים לבנייה. הכל על הדבק קל המשקל והיתרון שלו על פני דבקים אחרים
עשרות שנים של תהליכי עיור, תפיסת מקומם של שטחים "ירוקים" על ידי בטון ואספלט, ושימוש גובר באנרגיה המגביר פליטות מזהמות - הם בין הגורמים העיקריים להתחממות הגלובאלית. הלבנת הגג באמצעות מערכות מתקדמות בעלות תקנים בינלאומיים תורמת להורדת הטמפ' ומיתון ההתחממות, לחיסכון באנרגיה ולהארכת חיי מערכות איטום הגג.
מדוע נדרשו צוללנים לתיקון פריצה של מי ביוב? ואיך זה קשור לבנייה ירוקה?
הכל על חומרים אקולוגיים לאיטום בהזרקה
עם כניסתו לתוקף של התקן הישראלי לבנייה ירוקה, גם על טיח הגבס ניתן לצבור נקודות. קבלו את כל המידע והטיפים שיעזרו לכם למנף את אחד החומרים הכי נפוצים באתר הבנייה
אדריכלים, מעצבים וגם יזמים יודעים כבר מזמן: גם לנראות החיצונית של המבנה יש תפקיד חשוב בהצלחת הפרויקט. הקדמה הטכנולוגית הגיעה גם אל הטיח החיצוני, וכיום ניתן למצוא בשוק טייחים אקולוגים, חסכוניים בחומר ועבודה, המעניקים ניקוד לבנייה ירוקה.
איטום גבישי: הטכנולוגיה המתקדמת שמרפאת את הבטון
עמידה וירוקה הרבה יותר: המערכת החדשנית לחיזוק מבנים
הבטון שאנו מכירים היום משמש כחומר בנייה כבר מאות שנים, אך בעשורים האחרונים פותחו חידושים רבים המשפרים את ביצועיו, תכונותיו ומאריכים את קיים הבטון. הכירו את מוספי הבטון שמשפרים את איכות הבטון, מקלים על עבודת הקבלן בשטח ובו זמנית מפחיתים את הפגמים בבטון.
גגות צבעוניים: איך נהפוך את הגגות העירוניים למוקדים ירוקים וידידותיים לסביבה?
באוגוסט 2020 נפל דבר בישראל: התקבלה החלטה משותפת למשרד הפנים ולמשרד להגנת הסביבה על החלת עקרונות הבניה הירוקה, לפי תקן 5281, באופן רשמי בישראל החל משנת 2021. זוהי הפעם הראשונה שבה המדינה החליטה לאמץ את התקן ולהפוך אותו למחייב.
הבטון שאנו מכירים היום משמש כחומר בנייה כבר מאות שנים, אך בעשורים האחרונים פותחו חידושים רבים המשפרים את ביצועיו, תכונותיו ומאריכים את קיים הבטון. הכירו את מוספי הבטון שמשפרים את איכות הבטון, מקלים על עבודת הקבלן בשטח ובו זמנית מפחיתים את הפגמים בבטון.